Ετοιμάζονται για χρεοκοπία στις ΗΠΑ

Για το ενδεχόμενο που η Αμερική θα χρεοκοπήσει, ετοιμάζονται οι κεντρικές τράπεζες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, καταρτίζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης για να συνεχισθεί η λειτουργία των αγορών σε περίπτωση που η χώρα αθετήσει την αποπληρωμή του χρέους της. «Δεν είναι λόγος να μην καταρτίζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης το γεγονός κατά το παρελθόν το θέμα αυτό είχε πάντα διευθετηθεί» δήλωσε ο Τζον Κάνλιφ, ο οποίος αναλαμβάνει τον επόμενο μήνα καθήκοντα υποδιοικητή στην Τράπεζα της Αγγλίας ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζα του Καναδά Στέφεν Πόλοζ: «Η τράπεζα έχει στα χέρια της ένα φάσμα μέσων για να διασφαλίσει ότι το σύστημα θα λειτουργεί κανονικά, ότι οι συνθήκες ρευστότητας θα είναι φυσιολογικές σε όλα τα ενδεχόμενα».

Την ίδια ώρα, σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι επενδυτές και τράπεζες στις ΗΠΑ ξεφορτώνονται ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό τον φόβο ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

Σχετικά άρθρα

Σάλος με τη σχέση Μέρκελ-BMW!

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία η αποκάλυψη του κόμματος της Αριστεράς Ντι Λίνκε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες δέχθηκαν μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της BMW. Το αντιπολιτευόμενο κόμμα αναφέρθηκε στην δωρεά, ως απόδειξη μιας ιδιαιτέρως στενής σχέσης μεταξύ της Μέρκελ και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η χορηγία έγινε λίγες ημέρες προτού η Γερμανία μπλοκάρει την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών […]