Ετοιμάζουν μπλόκα οι αγρότες!

Πότε και για ποιο λόγο προγραμματίζονται οι αντιδράσεις τους

Περισσότεροι από 180 αγρότες βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των μπλόκων, με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, η εισήγηση θα είναι κλιμάκωση του αγώνα, ενώ κάτι τέτοιο σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποφασιστεί για μετά τις 15 του ερχόμενου μήνα.

«Η κλιμάκωση είναι μπλόκα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας, υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε τα ίδια αιτήματα με πέρυσι και κάποια επιπρόσθετα. Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την υπόθεση των αγώνων είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί και μονιμοποιηθεί η λειτουργία και η δράση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων».

Για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου και με τους υπόλοιπους αγρότες που πέρυσι έδωσαν τον αγώνα σε διαφορετικά μπλόκα χωρίς κοινό συντονισμό, είπε πως «εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν αγρότη στο να συμμετέχει στην κινητοποίηση, με τα αιτήματα που έχουμε και την γραμμή πάλης που είναι ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Τέλος, απαντώντας στο κάλεσμα διαλόγου που απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ξεκαθάρισε ότι «διάλογο για το πόσο θα χάσουμε δεν κάνουμε. Αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς οι αγρότες, αν και πότε θα συνεννοηθούμε».

Σχετικά άρθρα