Έτσι αντιμετωπίζεται το hangover

Διαβάστε τους πέντε τρόπους που θα σας σώσουν

Σίγουρα σε όλους έχει τύχει να περάσουμε μια πολύ ωραία βραδιά, η οποία θα περιλαμβάνει και πολύ ποτό και το επόμενο πρωί να ξυπνήσουμε με άσχημη διάθεση και ζαλισμένοι.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τρόπους που θα απαλύνουν τους πονοκεφάλους, τη ναυτία και την κούραση που νιώθετε μετά από ένα καλό ξενύχτι.

1. Νερό
Το H2O είναι το καλύτερο. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γι΄ αυτό και θεωρείται καλό ανάμεσα από κάθε ποτό να πίνουμε ένα ποτήρι νερό, αλλά και την επόμενη μέρα να προσπαθούμε να πίνουμε συχνά. Εκτός από σκέτο νερό, μπορείτε να πιείτε βρασμένο νερό με λεμόνι και μέλι. Αυτός ο συνδυασμός αναπληρώνει τις χαμένες βιταμίνες και βοηθά στο να εξισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

2. Ισοτονικά ποτά και Χυμοί
Εξαιτίας του αλκοόλ το σώμα αφυδατώνεται. Πίνοντας λοιπόν τέτοιου είδους υγρά, ο οργανισμός σας θα τονωθεί, θα ενυδατωθεί και θα αναπληρώσει τους χαμένους ηλεκτρολύτες, με αποτέλεσμα να νιώθετε καλύτερα.

3. Τοστ και Κράκερς
Οι υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν να φέρουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας σε φυσιολογικές τιμές. Όταν όμως έχετε πιει πάρα πολύ, το συκώτι σας είναι απασχολημένο, ώστε να μεταβολίσει το αλκοόλ και δεν μπορεί ταυτόχρονα να κρατά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας χαμηλά (σημ: τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω του αλκοόλ) κι έτσι νιώθετε νευρικοί και κουρασμένοι. Αυτά τα τρόφιμα μειώνουν το αίσθημα της ναυτίας. Αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι όξινα ή πικάντικα, δεδομένου ότι είναι πιο δύσκολο να τα χωνέψει ο οργανισμό σας, καθώς και αυτά που είναι βαριά ή λιπαρά, δεδομένου ότι αυξάνουν το αίσθημα της ναυτίας.

4. Γυμναστική

Σίγουρα μετά από ένα ξενύχτι δεν έχεις όρεξη για άσκηση. Έτσι όμως, απελευθερώνονται ενδορφίνες, ένα είδος ορμονών που βοηθά στο να «ανεβάσει» τη διάθεσή σας και να μη νιώθετε κουρασμένοι. Άσε που με αυτόν τον τρόπο καίτε και τις θερμίδες των ποτών από του προηγούμενο βράδυ. Επίσης, η γυμναστική βοηθά στο να μεταβολίσει ο οργανισμός μας πιο γρήγορα το αλκοόλ και να το απομακρύνει απ’ αυτόν.

5. Ύπνος
Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο μας. Πιο συγκεκριμένα, ένας λόγος που νιώθουμε κουρασμένοι αν έχουμε πιει πολύ είναι ακριβώς επειδή ο ύπνος μας δεν είναι συνεχόμενος, αλλά διακόπτεται. Οπότε καλό θα είναι να γυρίσετε πίσω στο κρεβάτι και να συμπληρώσετε μερικές ώρες ύπνου ακόμα πριν σηκωθείτε.

Σχετικά άρθρα