Έτσι εξόργισε τους εφοριακούς!

Με κέρματα χιλιάδων ευρώ

Ένας Γάλλος οδηγός πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και κατέβαλε το αντίτιμο χρησιμοποιώντας κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας σε μια κίνηση διαμαρτυρίας. Ωστόσο προκάλεσε συνάμα την οργή των φορολογικών αρχών.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ.

Ο ίδιος κατέγραψε το σκηνικό, το οποίο στη συνέχεια πρόβαλε σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook Live. «Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί… από αυτό το Κράτος που δε σταματά να μας κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό.

Το βίντεο, που πολύ σύντομα προκάλεσε πάταγο στο Διαδίκτυο, μαγνήτισε το ενδιαφέρον και των γαλλικών ΜΜΕ: Η ενέργειά του μνημονεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, αλλά επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος.

Σχετικά άρθρα