Έτσι θα βγει στις αγορές η Ελλάδα

Τι αναφέρει το πρακτορείο Reuters

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο, προκειμένου να το ανταλλάξει με το αντίστοιχο που «λήγει» τον ίδιο μήνα, υπογραμμίζουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «Business Stories».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να τεστάρει τις διαθέσεις των αγορών για το ελληνικό χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης στα μέσα του 2018».

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η Ελλάδα «βγήκε» στις αγορές ήταν ο 2014, με δύο εκδόσεις ομολόγων, δηλαδή ένα χρόνο πριν επιστρέψει εκ νέου σε αρνητική πορεία η οποία οδήγησε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ανταλλάξουμε (swap) το 5ετές ομόλογο που εκδόθηκε το 2014 με ένα νέο 5ετές ομόλογο και πιθανώς να υπάρξει και είσπραξη ενός μικρού επιπλέον ποσού», ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Reuters, φυσικά υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Μέσω του 5ετούς ομολόγου του 2014 η χώρα είχε εισπράξει το ποσό των τριών δισ. ευρώ.

Ένας ακόμη ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει και μία ακόμη έκδοση ομολόγου πριν από το τέλος του 2017, χωρίς, όμως, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Φυσικά όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Eurogroup της 22ας Μαΐου και ως εκ τούτου κλείσει οριστικά η β’ αξιολόγηση και εκταμιευθεί μία ακόμη δόση για τη χώρα.

Σχετικά άρθρα