Έτσι θα υποδεχτεί το 2018 η Θεσσαλονίκη

Οι αποψινές εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου

Το 2018 είναι προ των πυλών και η Θεσσαλονίκη, φορώντας ήδη τα γιορτινά της, ετοιμάζεται να το υποδεχτεί με συναυλίες, πυροτεχνήματα, κέφι, τραγούδι και χορό.

Ήδη από τις πρωινές ώρες σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο κεντρικός δήμος έχει ετοιμάσει διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με θεματικά εργαστήρια στα σπιτάκια, που έχουν στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Μάλιστα, την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, γονείς με τα παιδιά τους θα μπορούν να ετοιμάσουν ευχοκάρτες, στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, παρέα με τα ξωτικά του αγαπημένου Άγιου των παιδιών.

Το συναυλιακό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:00, με την μπάντα Βatala Salonika, τα μέλη της οποίας αναμένεται να ξεσηκώσουν με τύμπανα και το χορό τους όσους βρεθούν στο κέντρο της πόλης.

Από τις 21:00 έως τις 23:00 μικροί και μεγάλοι θα χορέψουν στους ρυθμούς των Djs, στο μεγάλο Dj Party, που θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 23:00, οι Imam Baildi θα ανέβουν στην σκηνή που έχει δίπλα στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η συναυλία θα διαρκέσει μέχρι και τη 01:00.

Ενδιάμεσα, θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα στις 00:00 για την αλλαγή του χρόνου, που θα πλαισιωθεί από ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, που θα κάνει το κοινό να σηκώσει το κεφάλι ψηλά.

Περισσότερα από 5.000 πυροτεχνήματα

Για το φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με το οποίο θα υποδεχτεί η Θεσσαλονίκη τη νέα χρονιά, θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 5.000 πυροτεχνήματα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), συμμετέχει στις εορταστικές δράσεις του δήμου, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το κόστος της ρίψης των πυροτεχνημάτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Το εντυπωσιακό υπερθέαμα θα ξεκινήσει ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου και η «βροχή» των πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει 10 λεπτά. Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα γίνεται από θαλάσσης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Για το σκοπό αυτό, επίσης με δαπάνη του ΕΒΕΘ, θα χρησιμοποιηθούν δυο φορτηγίδες, οι οποίες θα αγκυροβολήσουν στο Θερμαϊκό, απέναντι από την πλατεία.

Τα περισσότερα από τα 5.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξεύονται σε ύψος 120 μέτρων, με «άνοιγμα» 250 μέτρων, φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή, με στόχο να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα που θα γίνει ορατό και σε άλλες περιοχές της πόλης και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα