Εβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν!

Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στο Norman Atlantic

Ο Ντεμίρ Ιμπραήμ Ισίλ, ένας από τους διασωθέντες της τραγωδίας του Norman Atlantic, προχώρησε σε μια τρομακτική αποκάλυψη στην ιταλική τηλεόραση που μπορεί να αποτελεί και την αιτία που τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες έζησαν έναν εφιάλτη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο επιβάτη του πλοίου, Αφγανοί λαθρομετανάστες είχαν ανάψει φωτιά  μέσα σε φορτηγό στο γκαράζ του Norman Atlantic για να ζεσταθούν: «Περισυλλέξαμε από τη θάλασσα την άλλη μέρα το πρωί άλλα τέσσερα άτομα: Έναν Έλληνα οδηγό, τρεις παράνομους Αφγανούς μετανάστες, από εκείνους που ήταν πάνω σε ένα φορτηγό και είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν και κατάφεραν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα», είπε στην RAI ο κ. Ισίλ.

Καμμένα, κατάμαυρα δάπεδα, σπασμένα τζάμια, αντικείμενα πεταμένα παντού… Είναι η σημερινή εικόνα του καταστρώματος του Norman Atlantic, του πλοίου που παρέσυρε στο θάνατο εννιά ανθρώπους, ενώ αγνοείται ακόμα άγνωστος αριθμός συνανθρώπων μας – μεταξύ αυτών και εννέα Έλληνες.

Το βίντεο που μεταδόθηκε από την ιταλική τηλεόραση αποκαλύπτει τις εικόνες που ααντικρίζουντα μέλη των πυροσβεστικών κλιμακίων που επιχειρούν στο πλοίο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κάθε φορά που οι πυροσβέστες ανοίγουν μια πυρίμαχη πόρτα, τότε το οξυγόνο που εισέρχεται στο χώρο προκαλεί την αναζωπύρωση της φωτιάς. Η πυρκαγιά, εξηγούν οι ειδικοί, μπορεί να καίει ακόμα και για εβδομάδες, καθώς χρήση νερού ή πυροσβεστικού αφρού θεωρείται πως θα καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα.

// <![CDATA[
document.write( '’ );
// ]]>

Σχετικά άρθρα