Έβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες

Για γαμήλια δεξίωση με θέμα «σαφάρι»

Οργή έχει προκαλέσει στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στην Ισπανία η πρωτοβουλία ενός ζευγαριού να βάψει με ρίγες δύο γαϊδούρια ώστε να μοιάζουν με ζέβρες, για μία γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι, στην πόλη Καντίζ.

Ο Angel Tomás Herrera Peláez ανέβασε ένα βίντεο με τη συγκεκριμένη εικόνα στο Facebook και έκανε λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. «Τα γαϊδούρια, ζώα υπό προστασία, χρησιμοποιούνται για λόγους τουριστικής εκμετάλλευσης». Ο Herrera κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του μπαρ που έγινε η δεξίωση για παραβίαση νόμου της Ανδαλουσίας, ο οποίος απαγορεύει τη χρήση ζώων σε θεάματα αν τυγχάνουν βάναυσης ή αφύσικης αντιμετώπισης.

Τα δύο ζώα έφθασαν στο μπαρ το πρωί και έμειναν όλη μέρα στο πάρτι, κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεκουραστούν κάτω από σκιά, αναφέρει τοπική ιστοσελίδα της Ανδαλουσίας.

Το Γραφείο Γεωργίας και Εμπορίου του Καντίζ ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Όμως, ο Daniel Sánchez Román, ένας ντόπιος πολιτικός υπεύθυνος για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας δήλωσε σε τοπική εφημερίδα πως η μπογιά που χρησιμοποιήθηκε για ο βάψιμο των γαϊδουριών ήταν «κατάλληλη για παιδιά και δεν έχει καμία σχέση με κακοποίηση ζώων». Πρόσθεσε πως κτηνίατροι επισκέφτηκαν το σημείο και βρήκαν πως τα ζώα ήταν «απολύτως υγιή και καθαρά»

Η περιβαλλοντική ομάδα Οικολόγοι σε Δράση περιέγραψε τη μεταχείριση των γαϊδουριών ως μία «επιπολαιότητα και ηλιθιότητα που είναι επίσης στα όρια της παρανομίας»

Σχετικά άρθρα

Γλύτωσε με μια πίτσα!

Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκε ο αστυνομικός Keith Weisinger όταν κατά τη μεταμεσονύκτια βάρδιά του, κάπου στις ΗΠΑ, μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση, προκειμένου να… παραγγείλει πίτσα. Ωστόσο, η γυναίκα ήταν βάναυσα χτυπημένη από τον σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν μαζί της στο δωμάτιο την ώρα που έκανε την κλήση ανάγκης και για αυτό […]