Ευρωεκλογές 2019: Τα Exit Poll

Ποιο κόμμα προηγείται και ποιο έκανε την έκπληξη

Με 7 μονάδες προηγείται στα exit poll η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, παλεύουν για την 4η θέση και για τον δεύτερο ευρωβουλευτή ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ευρωβουλευτή διεκδικούν Βαρουφάκης και Βελόπουλος.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 7 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει το κοινό exit poll που παρουσίασαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Η εκτίμηση του exit poll για τη Νέα Δημοκρατία είναι από 32% ως 36%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ από 25% ως 29%. Το Κίνημα Αλλαγής φέρεται να καταλαμβάνει την 3η θέση με ποσοστά που θα κινηθούν μεταξύ 7% και 9%. Για την τέταρτη θέση παλεύουν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και Χρυσή Αυγή με ποσοστά που θα κινούνται μεταξύ 5% και 7%.

Την μεγάλη έκπληξη όμως κάνουν τόσο το ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελοπουλου διεκδικώντας αμφότερα ευρωβουλευτή με την εκτίμηση να τους θέλει μεταξύ 2,5% και 4,5%. Χωρίς Ευρωβουλευτή μένουν Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά μεταξύ 1% και 2%. Στα ίδια ποσοστά εμφανίζεται και η Ένωση Κεντρώων.

Με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται μεταξύ 8 και 9 ευρωβουλευτών από 5 που είχε το 2014. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από 6-7 και του Κινήματος Αλλαγής από 2 ως 3. Από 1 ως 2 βουλευτές θα εκλέξουν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ μέχρι τέλους θα δώσουν μάχη για έναν ευρωβουλευτή Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25.

Η ενσωμάτωση των exit poll βρίσκεται στο 80%.

Σχετικά άρθρα