Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στην Uber

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη γαλλική δικαιοσύνη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη γαλλική δικαιοσύνη, η οποία είχε απαγορεύσει την υπηρεσία UberPop της γνωστής εταιρείας ταξί, αποφασίζοντας ότι η Γαλλία δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει την Κομισιόν.

Η Γαλλία διώκει ποινικά την Uber από το 2014 έχοντας απαγορέψει την υπηρεσία UberPop, η οποία έδινε το δικαίωμα σε οδηγούς χωρίς άδεια ταξί να μεταφέρουν πελάτες ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Το δικαστήριο της Λιλ απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να εκφέρει άποψη για το εάν οι γαλλικές αρχές έπρεπε να έχουν ενημερώσει πρώτα την Κομισιόν, προτού περάσουν το συγκεκριμένο νόμο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα κράτη μέλη «μπορούν να απαγορεύσουν και να τιμωρήσον τις παράνομες υπηρεσίες μεταφορών, όπως το UberPop χωρίς να απαιτείτει να έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Κομισιόν».

Αυτό είναι ένα δεύτερο χτύπημα προς την εταιρεία ταξί μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πως η Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εταιρεία ταξί.

Σχετικά άρθρα

Γιος Βουλευτού στην Αλβανία σκότωσε τέσσερις! (videos)

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η βουλευτής, Λ. Τζουβάνι, ο γιος της οποίας φέρεται ως δράστης της επίθεσης. Στην παραίτηση της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηθοποιού Λουίζας Τζουβάνι Παπαθανάση οδήγησε το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στα Τίρανα.  Ο λόγος; Ο δράστης της επίθεσης ήταν […]