Ευρώπη ώρα μηδέν!

Αποφασίζουν οι Βρετανοί για την παραμονή ή οχι στην Ε.Ε.

Με κομμένη την ανάσα αναμένει ολόκληρη η Ευρώπη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας που θα καθορίσει την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, στη μάχη παραμένουν οι υποστηρικτές του Brexit και του Bremain προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που θα κρίνει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00 το πρωί τοπική ώρα (σ.σ.: 09.00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 22.00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ενώ με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα που θα γίνουν γνωστά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Λίγο πριν από την έναρξη του δημοψηφίσματος μία ποσοστιαία μονάδα φαινόταν να χωρίζει την πρόθεση ψήφου στα στρατόπεδα του «In» και του «Out»Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του κρίσιμου για το μέλλον της χώρας δημοψηφίσματος (πρωί της Πέμπτης), μία ποσοστιαία μονάδα φαινόταν να χωρίζει την πρόθεση ψήφου στα στρατόπεδα του «In» και του «Out», σύμφωνα με τον μέσο όρο των έξι τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο στόχος έως την τελευταία στιγμή ήταν ξεκάθαρος για τα δύο στρατόπεδα: έπρεπε να πείσουν τους αναποφάσιστους, το 10% του εκλογικού σώματος, που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Σχετικά άρθρα