Έβρος: Οι ελληνικές δυνάμεις που στέκονται απέναντι στους Τούρκους κομάντο!

Πάντα ένα

Aπέναντι στην πολύ προκλητική στάση της «Polis Ozel Harekat», η Ελλάδα απαντά με την ψυχραιμία αλλά και την πυγμή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, της γνωστής ΕΚΑΜ, σύμφωνα με το hellasjournal.com. Η πολυπληθής αποστολή των χιλίων στελεχών ειδικών επιχειρήσεων από την Άγκυρα είναι το μόνο που δεν προβληματίζει τους «σπεσιαλίστες» της ΕΚΑΜ, οι οποίοι εκτός της εκπαίδευσης, διαθέτουν και όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα ώστε ν’ αναχαιτίσουν οποιαδήποτε κίνηση προκύψει από την Ozel Harekat.

Την ώρα που η φημισμένη για τα δεδομένα της Τουρκίας Ozel Harekat, διαφημίζεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, η Ελληνική ΕΚΑΜ απαντά με πληθώρα ενεδρών και άλλων «εκπλήξεων» στην περίπτωση που επιχειρηθεί οτιδήποτε στο ελληνικό έδαφος. Σκοπός των ανδρών της ΕΚΑΜ είναι να παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων και πάντοτε να είναι ένα βήμα μπροστά, χαλώντας τους τα σχέδια.

Μάλιστα η Ελληνική ΕΚΑΜ έχει να επιδείξει πολλές στιγμές εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια με την ελίτ ειδικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι εκτός από τις συνεργασίες που έχουν με τα τμήματα SOF των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντοτε στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνουν τόσο την ΕΚΑΜ, όσο και την ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν δωρίσει ότι πιο σύγχρονο υπάρxει στο επίπεδο των Ειδικών Επιχειρήσεων στα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΜΥΑ.

Πάντως από τα Ελληνικά αλλά και τα Τουρκικά πλάνα τις τελευταίες ημέρες, οι Έλληνες SOF της ΕΛ.ΑΣ έχουν απομακρυνθεί ή καλύτερα έχουν εξαφανιστεί από την πρώτη γραμμή πλην ελαχίστων κι όλοι οι άλλοι έχουν χωριστεί στις ομάδες τους, ώστε να δράσουν έτσι ακριβώς, όπως γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Ήδη τα προπαγανδιστικά βίντεο με τους Τούρκους commandos της αστυνομίας δεν έχουν σταματημό, σε μια προσπάθεια να καμφθεί το ηθικό της Ελληνικής πλευράς.

 

Ίσως είναι η πρώτη φορά που Έλληνες και Τούρκοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με το δάχτυλο στη σκανδάλη κι αυτό διότι μπορεί αυτή την ώρα οι Τούρκοι της Ozel Harekat, να έχουν επιδοθεί σε εκατοντάδες ρίψεις χημικών, όμως αυτό που γνωρίζουν καλά να κάνουν είναι να εκτελούν προθύμως προβοκατόρικες ενέργειες.

Η Ελληνική γραμμή άμυνας δεν «σπάει»
Οι γείτονες σπεύδουν να δείξουν ότι σημαδεύουν στους Έλληνες Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη του Έβρου κι αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα πως οι Τούρκοι όταν δεν τους βγαίνουν τα σχέδια πολύ γρήγορα χάνουν την ψυχραιμία τους επιδιώκοντας μια μόνο κίνηση να μετατραπεί πολύ εύκολα σε μεθοριακό επεισόδιο.

Στρατιωτική πηγή έλεγε πως να σημαδέψει κάποιος πάνω στο ανάχωμα του ποταμού Έβρου έναν άλλον ένστολο από την απέναντι πλευρά συμπεριλαμβάνεται στους κανονισμούς μεθοριακού επεισοδίου. Συμπερασματικά αυτό ακριβώς επιδιώκουν αυτές τις ώρες οι Τούρκοι κι όσο βλέπουν την ψύχραιμη αντίδραση, τόσο θα κλιμακώνουν με σπασμωδικές κινήσεις.

Οι άνδρες των Ειδικών Επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας είναι το τελευταίο αντικείμενο προπαγάνδας που κυκλοφορεί με νέα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν με κάποιον τρόπο να στήσουν την προβοκάτσια κατά της Ελλάδας. Ήδη βρίσκονται στο πλευρό όλων εκείνων που επιχειρούν τόσες ημέρες να προκαλέσουν δολιοφθορές στον φράχτη που εμποδίζει μια ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα. Δεκάδες είναι οι εικόνες που μαρτυρούν ότι δρουν ως υποκινητές επεισοδίων στον Έβρο, εκτός κι αν αυτός ο μετανάστης- αν είναι- έφερε μαζί τους τον μεγάλο κόφτη για να μην τον σταματήσουν τα συρματοπλέγματα στις Καστανιές.

Το πολυπληθές κλιμάκιο της ΕΚΑΜ που βρίσκεται εδώ και μέρες στην περιοχή, έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο δράσης και στενής παρακολούθησης των «σκληρών πραιτοριανών» του Ερντογάν, ώστε μαζί με τους ντόπιους αστυνομικούς και στρατιωτικούς να είναι η καλύτερη αποτρεπτική γροθιά απέναντι στα σχέδια στρατιωτικοποίησης του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η Τουρκία.

Και το πλέον λογικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι ντόπιοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί που βρίσκονται στη ζώνη προκαλύψεως γνωρίζουν απόλυτα πως πρέπει να κινηθούν κι από που μπορεί ο απέναντι επιβουλέας να επιχειρήσει μια προβοκάτσια. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ζουν μόνο στον Έβρο, αλλά ζουν για να υπάρχει ο Έβρος.

Σχετικά άρθρα