Έβρος: Νέο «οχυρό» πίσω από τον φράχτη (video)

Παρουσία της FRONTEX

Η πρόκληση επεισοδίων από την τουρκική πλευρά, με ρίψεις χημικών και μολότοφ και πυρκαγιών σε διάφορα σημεία του φράχτη των Καστανεών, τα οποία επαναλήφθηκαν αργά προχθές το απόγευμα, καθώς και τα διαστήματα ηρεμίας μεταξύ αυτών των επεισοδίων, που μπορεί να διαρκούν από κάποιες ώρες έως κάποιες ημέρες, συνθέτουν το σκηνικό στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ενίσχυση της φύλαξης της μεθοριογραμμής σε όλο το μήκος του νομού Έβρου, με δυνάμεις από το εσωτερικό της χώρας αλλά και με στελέχη του FRONTEX, οι αφίξεις των οποίων συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά τον φράχτη, καθημερινά πραγματοποιούνται εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσής του, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του στρατού, ώστε να διατηρήσει την αποτρεπτική του δυνατότητα, ενώ σχεδιάζεται και η επέκτασή του.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική και ενορχηστρωμένη αναζωπύρωση του μεταναστευτικού και μέρα με τη μέρα, ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η αποτελεσματικότητα της περιφρούρησης του ελληνικού εδάφους, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία συλλήψεων και αποτροπών, έχει επιτύχει, πέραν της απόδειξης στην πράξη του απρόσβλητου των συνόρων της χώρας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, η οποία αντικατοπτρίζεται και στους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων του ακριτικού νομού.

Στο μεταξύ, σε video που δόθηκαν στη δημοσιότητα προβάλλονται οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς στο Δάσος των Καστανιών των Έβρο (την Παρασκευή 13 Μαρτίου).

Ειδικότερα, τα video περιέχουν οπτικό υλικό από την οργάνωση του εδάφους στο δάσος των Καστανιών και από τη συγκέντρωση μικρού αριθμού ατόμων στα σύνορα την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Σχετικά άρθρα