Έβρος: «Πυρά» εναντίον της τουρμπίνας του στρατού

Η Τουρκία φαίνεται να ψάχνει κάποιο θερμό επεισόδιο

Κινήσεις αποτρεπτικής ισχύος με πολυποίκιλα μέσα κάνει ο ελληνικός στρατός, την ώρα που οι Τούρκοι ένστολοι ή και παραστρατιωτικοί- διότι έτσι δρουν- δεν σταματούν να βάλλουν με τον φορητό τους οπλισμό, σε μια προσπάθεια να κάμψουν το ελληνικό ηθικό.

Απέναντι στις βολίδες ή και ορισμένα αβολίδωτα, η Αθήνα διατηρεί την ψυχραιμία της επικεντρωμένη στο έργο που είναι η αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Απέναντι στις βόμβες μολότοφ η αστυνομία απαντά με ρίψεις χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Απέναντι στις φωτιές, η πυροσβεστική με οχήματα που έχουν ειδικά κανονάκια, ρίχνουν νερό ώστε να τις σβήσουν και να απομακρύνουν ταυτόχρονα τους εμπρηστές.

Απέναντι στα χημικά και καπνογόνα της στρατοχωροφυλακής, ο Στρατό Ξηράς απαντά με μια ειδική τουρμπίνα, έναν μεγάλων διαστάσεων ανεμιστήρα που απομακρύνει προς το Τουρκικό έδαφος όλα εκείνα που ρίχνουν οι Τούρκοι ένστολοι.

Δηλαδή απέναντι στην ξεκάθαρη απειλή της στρατιωτικοποίησης από την πλευρά της Τουρκίας, οι Ελληνικές δυνάμεις απαντούν με τον τρόπο που απαιτεί η περίσταση αλλά και με ψυχραιμία ώστε να μην δοθεί το παραμικρό δικαίωμα.

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Οι Επιτελείς που βρίσκονται στον Έβρο και κινούν τα νήματα της αποτροπής, έχουν καταλάβει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε κάποιου είδους επεισόδιο και γι’ αυτό έχουν βάλει σκοπό να την εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Ακόμη ένα δείγμα του τι θέλει να κάνει η Τουρκία αποτελεί ότι για δεύτερη μέρα έστειλε μαχητικά, με τους πιλότους να ψάχνουν την ευκαιρία να επαναλάβουν τις προκλήσεις τους σε χαμηλό ύψος.

Τα readiness της Λήμνου χθες (12/3) ήταν σε ετοιμότητα των δύο λεπτών και μόλις το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας έδωσε το «scramble», η απογείωση ήταν άμεση με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να πετούν παράλληλα στο FIR Αθηνών τα Ελληνικά αεροσκάφη και τα Τουρκικά να μην τολμούν μια «στα ίσια αναμέτρηση».

Δηλαδή η προωθημένη επιτήρηση από τα Ελληνικά F-16 φρέναρε τα Τουρκικά σχέδια.

Όμως να επαναλάβουμε ότι προωθημένη επιτήρηση γίνεται αυτές όλες τις ημέρες στον Έβρο, όπως και στα θαλάσσια σύνορα.

Οι αριθμοί είναι ο καλύτερος μάρτυρας καθώς το προηγούμενο 24ωρο μόλις 3 μετανάστες κατάφεραν να περάσουν από κάποιο δουλεμπορικό πέρασμα στον Έβρο.

Γι’ ακόμη μια φορά οι Ελληνικές αρχές συνάντησαν 2 μετανάστες από το Τόνγκο κι άλλο έναν από το Πακιστάν.

Τα υποκινούμενα επεισόδια ξεσπούν τις τελευταίες ημέρες νωρίς το απόγευμα κι αυτό είναι μια ακόμη κίνηση που δείχνει τον κεντρικό ενορχηστρωτή.

Κοινώς οι Τούρκοι, που έχουν διαβάσει πολύ καλά τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, λίγες ώρες πριν από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, στήνουν το νέο γύρο επεισοδίων θέλοντας να περάσουν τις εικόνες όχι μόνο προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό τους.

Άλλωστε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (12/3) που ήταν παρόντες ο υπουργός προστασίας του πολίτη και ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex ήταν «αρνάκια», είχαν αποσύρει τους μετανάστες στα μετόπισθεν του Παζάρ Γκιουλέ, αφήνοντας ως εμπροσθοφυλακή γυναικόπαιδα προσφύγων.

Το ίδιος είχαν πράξει όταν έγινε σε κορυφαίο επίπεδο η ευρωπαϊκή αυτοψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Παράλληλα όμως οι παρατηρήσεις και οι καταγραφές από τα Ελληνικά φυλάκια δεν είναι λίγες και για τις κινήσεις που γίνονται ώστε να επιτευχθούν κι άλλοι σκοποί αυτής της υποκινούμενης μεταναστευτικής ροής.

Με τους μετανάστες και πρόσφυγες ως προπέτασμα καπνού, οι Τούρκοι σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από τον Έβρο, τα τελευταία 24ωρα εκτός των μέτρων φρούρησης των συνόρων και με τμήματα του στρατού, έχουν ενισχύσει ένα μεγάλο κομμάτι στο Παζάρ Γκιουλέ με προβολείς, οι οποίοι «σκοπεύουν» προς την Ελληνική πλευρά και κάνουν τη νύχτα μέρα.

Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να παρακολουθούν με άνεση τις κινήσεις των προωθημένων Ελληνικών τμημάτων φρούρησης της μεθοριακής γραμμής.

Και δεν είναι μόνο αυτό: κατά μήκος της παρέμβριας περιοχής του Έβρου, όπου συναντούν οι Τούρκοι κυρίως προσωπικό του μηχανικού που προχωρά με ιδιαίτερο ζήλο τις εργασίες με την τοποθέτηση αγκαθωτού συρματοπλέγματος, γίνονται πολύ προκλητικοί.

Προσπαθούν να τους διώξουν από την απέναντι όχθη, θέλουν ν’ αποτρέψουν τη συνέχιση αυτών των εργασιών.

Όμως οι «μηχανικάριοι» εκτός από στελέχη που έχουν ψηθεί στον Έβρο και γνωρίζουν πολύ καλά από προκλήσεις, συνοδεύονται και από άλλα τμήματα των μονάδων που εδρεύουν στην περιοχή τα οποία τους καλύπτουν για να μην σταματήσουν οι επείγουσες εργασίες αποτροπής.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα