Εξαδάκτυλος: «Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε μια ακόμα εβδομάδα lockdown»

Τι ανέφερε για την διάρκεια του νέου lockdown ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Δεδομένο θεωρεί πως το lockdown θα παραταθεί για μια ακόμα εβδομάδα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μάλιστα, τονίζει πως δεν αποκλείεται να χρειαστεί και άλλη μια.

«Μια εβδομάδα ακόμα lockdown χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, για δεύτερη θα το δούμε», ήταν τα λόγια του στον ΘΕΜΑ 104,6. Ταυτόχρονα, τόνισε πως υπάρχει προβληματισμός στην επιστημονική κοινότητα για το επιδημικό κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και εκτιμά ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν στο δεύτερο κύμα και συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως το τρίτο κύμα στην Ελλάδα καθοδηγείται αρκετά από τις μεταλλάξεις που κινούν τα ταχύτερα τον ιό, καθώς και ότι είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη, λόγω της ταχύτητας με την οποία διαδίδεται. Ο ίδιος πάντως είναι καθησυχαστικός και τονίζει ότι τη συγκεκριμένη μετάλλαξη την καλύπτει το εμβόλιο, όπως και το παλιό στέλεχος.

Από την άλλη, για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη φάνηκε πιο επιφυλακτικός, τονίζοντας ότι εντοπίζεται μεν λιγότερο στην Ελλάδα όμως, τα εμβόλια είναι μια πηγή προβληματισμού για το συγκεκριμένο στέλεχοςκαι την αποτελεσματικότητά του. Τόνισε δε ότι τα περισσότερα κρούσματα του συγκεκριμένου στελέχους βρίσκονται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα