Έξαλλος ο Ερντογάν με τη Γερμανία!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα, για ένα… περίεργο περιστατικό με πρωταγωνίστρια την αντιπρόεδρο της τουρκικής Βουλής.

Τα παράπονα για την “παρεξήγηση”, ωστόσο, είχαν εκφραστεί λίγο νωρίτερα από τα πλέον αρμόδια τουρκικά “χείλη”. Από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήταν πραγματικά έξαλλος.

Τι συνέβη; Η Aysenur Bahcekapili, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, κρατήθηκε προσωρινά από την αστυνομία του αεροδρομίου της Κολωνίας, επειδή υπήρχε ένα “πρόβλημα” με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet και… ποιός είδε τον “Σουλτάνο” και δεν τον φοβήθηκε.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο περιστατικό σε ομιλία του σήμερα και ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν υποστούν κυρώσεις.

“Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα” είπε -μεταξύ άλλων- ο οργισμένος Τούρκος Πρόεδρος.

“Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες” συμπλήρωσε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερία, για να συνεχίσει: “Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους”.

Τι λέει η αντιπρόεδρος της Βουλής

Η Hurriyet ισχυρίζεται πως η Aysenur Bahcekapili έχασε το διπλωματικό της διαβατήριο στη Γερμανία και το τουρκικό προξενείο στην Κολωνία την προμήθευσε με ένα προσωρινό. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο έγγραφο με αποτέλεσμα να κρατηθεί για μερικές ώρες στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

“Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής, εκείνοι μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι τους είπαμε ότι θα χάναμε το αεροπλάνο. Ημουν έξαλλη”, δηλώνει από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής.

“Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια Ε.Ε” τους φώναξα και αυτοί με απείλησαν για να σωπάσω”, συμπλήρωσε η ίδια, περιγράφοντας το περιστατικό.

Η τουρκική βουλή, από την πλευρά της, καταδίκασε το περιστατικό και σε ανακοίνωσή της το χαρακτήρισε “απαράδεκτο”.

Πηγή: newsit

Σχετικά άρθρα