Έξαλλος ο Σόιμπλε!

Συναντήθηκαν πίσω από την πλάτη του Βαρουφάκης- Άσμουσεν

Έξαλλος έγινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν έμαθε ότι ο υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησής του Γέργκ Ασμουσεν είχε μυστική συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Την πληροφορία μεταδίδει η εφημερίδα Sächsische Zeitung. Ο Σόιμπλε είναι εξοργισμένος γιατί η συνάντηση έγινε χωρίς να ενημερωθεί την ώρα που είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα οι επαφές με τον Βαρουφάκη και γενικότερα οι συναντήσεις και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεργκ Άσμουσεν είναι ο άνθρωπος που είχε μεσολαβήσει προεκλογικά για να αποκατασταθεί το κλίμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας της Μέρκελ δεν ελέγχεται από το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες αλλά από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ένα ακόμα σημείο που μπορεί να “πονάει” τον κ. Σόιμπλε για το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να έγινε εν αγνοία του είναι ότι ο Άσμουσεν υπηρέτησε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Σόιμπλε την περίοδο 2008-2011, προτού διοριστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Επίσης, ο Άσμουσεν, ο οποίος ήταν και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και όταν ρωτήθηκε για την συνάντηση απάντησε: «ουδέν σχόλιο».

Σχετικά άρθρα