Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη

Διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια και την περαιτέρω προώθησή τους, στο εσωτερικό της.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της (21-04-2017) έως πρώτες πρωινές ώρες της (22-04-2017), σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, ο διευθύνων την οργάνωση (23χρονος αλλοδαπός) και πέντε ακόμη μέλη (αλλοδαποί ηλικίας 26 έως 49 ετών).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», «Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση», «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη», «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διευθύνων, δύο εκ των παραπάνω μελών της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα, που αναζητούνται, διευκόλυναν, κατά περίπτωση, την παράνομη είσοδο και την περαιτέρω μεταφορά στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, δέκα αλλοδαπών, τους οποίους οδήγησαν σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν.

Στο προαναφερόμενο διαμέρισμα εντοπίστηκαν επίσης, τα τρία έτερα μέλη της οργάνωσης που θα αναλάμβαναν το ρόλο της φύλαξης και του περιορισμού τους, μέχρι την καταβολή του σχετικού χρηματικού ποσού για την παράνομη μεταφορά.

Κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, επτά κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες μνήμης κινητών τηλεφώνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σχετικά άρθρα