Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφτιαχνε «μπόμπες» (pics)

Οι δράστες έπαιρναν κενές φιάλες από τα σκουπίδια

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε εγκληματική οργάνωση που διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών σε περιοχή τη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα και κατασχέθηκαν πλήθος φιαλών και σύνεργα εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών ενώ εντοπίστηκαν δύο χώροι, τους οποίους διαχειρίζονταν μέλη της οργάνωσης, όπου είχαν εγκαταστήσει το παράνομο «εργαστήριο».

Επίσης μέλος της οργάνωσης, κατελήφθη να έχει φορτώσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να ετοιμάζεται να διανείμει φιάλες , με επιγραφές επώνυμων εταιρειών, περιέχουσες αλκοολούχο υγρό, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Συγκεκριμένα η οργάνωση χρησιμοποιούσε κενές φιάλες από απορρίμματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αρχικά τις αποθήκευε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως τις μετέφεραν στο παράνομο «εργαστήριο», όπου γινόταν η παρασκευή και εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών, ενώ στη συνέχεια τις διοχέτευαν σε ιδιώτες και καταστήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους παραπάνω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλαστικό δοχείο, χωρητικότητας (200) λίτρων περίπου, με 180 λίτρα νερό, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα, πλαστικό δοχείο, χωρητικότητας 212 λίτρων περίπου, με 28 λίτρα αραιωμένης αλκοόλης, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα, σύστημα επαναπλήρωσης φιαλών, αποτελούμενο από (10) πλαστικά μπουκάλια, που κατέληγαν σε φαρμακευτικές βελόνες.

Επίσης κατασχέθηκαν  μηχάνημα χειρός που χρησιμοποιείται για τον πωματισμό και την σφράγιση των φιαλών, πλαστική φιάλη με περίπου 200 ml καραμελόχρωμα σκούρης καφέ απόχρωσης, 3 άδεια πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων έκαστο και ένα κομμένο στη μέση, 47 γεμάτα πλαστικά διάφανα δοχεία, των δέκα 10 λίτρων έκαστο, με αλκοόλη, 33 φιάλες, στην πλειοψηφία τους γεμάτες, με επιγραφές διαφόρων ποτών, (966) κενές φιάλες αλκοολούχων ποτών διάφορων επώνυμων εταιριών, πλήθος από καπάκια διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης, 2 αλκοολόμετρα, 24 συσκευές ενδοφλέβιας έγχυσης διαλυμάτων, (6) βελόνες με βαλβίδα, πλήθος καψυλίων διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, διάφορα σύνεργα και  χειρόγραφες σημειώσεις που σχετίζονται με την υπόθεση.

Από τις έρευνες που επακολούθησαν στο όχημα, σε οικίες, σε αποθήκη και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 σύριγγες τύπου χορήγησης ορού, 5 κινητά τηλέφωνα, 16 πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων, 36 κενές φιάλες, με επιγραφές επώνυμων εταιρειών, 24 καπάκια διαφόρων επωνυμιών, 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις και χειρόγραφο σημείωμα.

Οι σχετικές εκθέσεις απεστάλησαν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Ειδικότερα σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα