Εξαρθρώθηκε σπείρα στη Θεσσαλονίκη

Μετέφερε παράνομα μετανάστες

Τέσσερα άτομα Βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ακόμη συνεργών τους γιατί μετέφεραν παράνομα μετανάστες.

Οι δράστες, ηλικίας 35, 32, 36 και 39 ετών κατηγορούνται για «Ένταξη και Συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση» και «Διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό».

Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε όχημα στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος της γέφυρας Πολυκάστρου, με οδηγό τον 35χρονο συλληφθέντα και επιβάτες εννέα αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και ανήλικο παιδί, τους οποίους διαπιστώθηκε ότι μετέφερε σε περιοχή των Ελληνοσκοπιανών συνόρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η παράνομη έξοδός τους από την Ελληνική επικράτεια.

Κατά τη διαδρομή προηγούνταν όχημα που είχε το ρόλο του προπομπού, το οποίο εντοπίστηκε με επιβαίνοντες τους τρεις υπόλοιπους συλληφθέντες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ακόμη ότι, έκαστος μεταφερόμενος αλλοδαπός, θα κατέβαλε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, όταν θα έφτανε στον τελικό προορισμό του.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα