10.7 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025

«Εξομολόγηση» Τσακαλώτου στον Μέισον

Άνοιξε την ψυχή του στο Βρετανό δημοσιογράφο: Αν δεν αλλάξουμε το σύστημα θα μας αλλάξει αυτό – Αν μείνουμε μόνοι στην Ευρώπη θα αποτύχουμε – Λάθος να τους απειλήσουμε με Grexit γιατί αυτό ήθελαν

Μεταξύ κομμουνιστικής ουτοπίας και σοσιαλιστικού ρεαλισμού κινείται στη συνέντευξή του στον Πολ Μέισον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνέντευξη που έδωσε ολόκληρη(;) σήμερα στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του υπουργού Οικονομικών. Δείτε τι λέει για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ project και γιατί ζητά από τους πολίτες cool head (σ.σ. καθαρό μυαλό, ψυχραιμία)

1. Παραδέχεται πως «στην πρώτη μας θητεία δεν κάναμε πολλά για την αντιμετώπιση της διαφθοράς γιατί πηγαίναμε από κρίση σε κρίση».

2. Προειδοποιεί τους συντρόφους του ότι «πρέπει να είναι συνεχώς σε κίνηση γιατί αν δεν αλλάξεις γρήγορα το σύστημα θα σε αλλάξει αυτό».

3. Δηλώνει πως «θα ήμουν χαρούμενος αν ο κόσμος διαδήλωνε με εναλλακτικές».

4. Μιλά για το μέλλον του… ΣΥΡΙΖΑ project: «Εξαρτάται από την επιτυχία της κυβέρνησης και πως ο κόσμος θα νιώθει ότι του δίνουμε χώρο να κάνει πράγματα – Η Αριστερά θα έχει και άλλα επεισόδια – Πρέπει να προχωρήσει το παράλληλο πρόγραμμα».

5. Ζητά την επιείκεια του… κοινού και cool head από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει στη συνέχεια την απάντησή του στο ερώτημα τι πήγε λάθος. «Όλοι ήθελαν να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην εμπνεύσει άλλες χώρες» υποστηρίζει.

6. Παραλληλίζει, πάντως, το ΣΥΡΙΖΑ- project με τη γαλλική επανάσταση, λέγοντας πως είναι νωρίς ακόμη να πει κανείς πως θα επηρεάσει την Ευρώπη. (σ.σ. Το ΣΥΡΙΖΑ project, για τη γαλλική επανάσταση ξέρουμε)

7. Παραδέχεται πως νιώθει την απογοήτευση του κόσμου γιατί «χάσαμε πολλές μάχες» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: αν μείνουμε μόνοι ριζοσπάστες στην Ευρώπη θα αποτύχουμε.

8. Για το Grexit λέει ότι ήταν λάθος να τους απειλούμε με κάτι το οποίο κάποιοι από τους δανειστές μας ήθελαν.

9. Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έσωσε τις τράπεζες για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι φτωχοί.

10. Υπογραμμίζει τι του έλεγαν οι δάσκαλοί του στο αγγλικό σχολείο που φοίτησε. «Μιλούσαν για τη δεκαετία του Διαβόλου (σ.σ. του 30′)» λέει και προσθέτει: «Αν δεν αντιμετωπίσουμε τώρα το χρέος στην Ευρώπη θα ζήσουμε μια ακόμη διαβολική δεκαετία».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα