“Φάγαμε” βροχή για ένα χρόνο!

Σε δυο μόνο μέρες στην Θεσσαλονίκη – Αγνοείται η 53χρονη στη Νέα Μηχανιώνα

Περισσότερα από 350 χιλιοστά βροχής -περίπου όσο βρέχει στη διάρκεια ενός έτους στη Θεσσαλονίκη- κατέγραψε από το βράδυ της Δευτέρας έως χθες ο Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Μηχανιώνας, που φιλοξενείται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (32χλμ από την Θεσσαλονίκη). “Πρώτη φορά από τότε που λειτουργεί ο Μετεωρολογικός Σταθμός στην Ακαδημία κατέγραψε τέτοια νούμερα” δήλωσε ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Μακεδονίας, Δρ. Δημήτριος Γουργούλης. Τέσσερα κτίρια της ΑΕΝ Μακεδονίας (μηχανουργείο, διοικητήριο, σωστικά, διευθύνσεις) πλημμύρισαν. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας, με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος στην απορροή των υδάτων, προσπαθεί από χθες να καθαρίσει από τη λάσπη τις δεκάδες αίθουσες που πλημμύρισαν και να περισώσει ό,τι μπορεί από έγγραφα και εξοπλισμό που βράχηκαν.

“Προς το παρόν δε είναι δυνατόν να γίνει εκτίμηση των ζημιών, δεν έχουμε δώσει καν ηλεκτροδότηση, την οποία πάντως πιστεύουμε ότι διακόψαμε εγκαίρως για να προστατεύσουμε τον εξοπλισμό μας, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας ήταν εδώ και ο διοικητής και εξαρχής έγινε προσπάθεια να περιορίσουμε τις πιθανές ζημιές” τόνισε ο κ. Γουργούλης. Η εξεταστική περίοδος στην ΑΕΝ Μακεδονίας ανεστάλη για τρεις ημέρες και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα
Αγωνία για την αγνοούμενη οδηγό

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή. Στις έρευνες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο σύζυγος της 53χρονης ήταν αυτός που επικοινώνησε χθες το πρωί με το Α.Τ. Μηχανιώνας και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν και η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της. “Δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε. Με είχε πάρει τηλέφωνο. Και μου λέει: Πνίγομαι”!

Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα, με τη γυναίκα να είναι άφαντη…

πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα