Φάλαινα στον Άλιμο: Τα κατάφερε ο Σωτήρης (video)

Ευχάριστα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της νεαρής φάλαινας που είχε προσαράξει αρχικά στον Αλιμο και στη συνέχεια στη Σαλαμίνα καθώς πλέον έχει βρεθεί στα ανοιχτά χωρίς να δείχνει πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο Διαδίκτυο, «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το θηλαστικό -που οι εθελοντές ονόμασαν «Σωτήρη»- απομακρύνθηκε από μόνο του, πλέοντας προς τα ανοιχτά.

 

Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή. «Ήταν καθήκον μας να σώσουμε την φάλαινα. Χαίρομαι που βοηθήσαμε όλοι», ανέφερε ο Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Όπως με τους λύκους έχουμε διαταραχή του οικοσυστήματος, το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση της φάλαινας. Το κήτος ήταν τραυματισμένο και είχε ένα κάταγμα και δε μπορούσε να τραφεί», ανέφερε η κτηνίατρος Ευγενία Σκούντζου.

Σχετικά άρθρα