Φέρνει την επανάσταση η Samsung

Θα κυκλοφορήσει smartphone με under-display κάμερα

Οι κατασκευάστριες smartphone προσπαθούν να πετύχουν με κάθε τρόπο και κόστος 100% αναλογία οθόνης προς σώμα. Μία από τις εταιρείες που εργάζονται πάνω στην εύρεση της ιδανικότερης λύσης για τη δημιουργία ενός πραγματικά full screen smartphone είναι η Samsung.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι κατασκευάστριες στην επίτευξη της πολυπόθητης 100% αναλογίας οθόνης προς σώμα είναι η αφαίρεση ή έστω το καμουφλάρισμα της selfie κάμερας. Μέχρι τώρα έχουμε δει διάφορες λύσεις, όπως το punch hole, ο pop-up μηχανισμός ή οι περιστρεφόμενες κάμερες.

Ωστόσο, το μέλλον είναι οι under-display κάμερες, μία τεχνολογία που πρωτοπαρουσίασαν η Xiaomi και η Oppo. Αν και αρκετοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πρώιμη, αναφορές θέλουν τη Samsung να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone με under-display selfie κάμερα το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η Samsung αντιμετωπίζει ακόμη κάποιες τεχνικές προκλήσεις. Παρά το γεγονός ότι τα OLED πάνελ είναι διάφανα εξακολουθούν να παραμορφώνουν το φως που τα διαπερνά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας των φωτογραφιών που παράγει η κάμερα.

Η πρώτης γενιάς under-display κάμερα της Samsung ενδέχεται να μην είναι τέλεια, αλλά λέγεται ότι η κατασκευάστρια είναι έτοιμη να παράγει 30.000 smartphone τον μήνα, τα οποία θα διαθέτουν τέτοιες κάμερες.

Ποιο θα είναι το πρώτο Samsung smartphone με under-display κάμερα;

Οι περισσότερες αναφορές θέλουν τη Samsung να εφοδιάζει με την under-display κάμερα το Galaxy S11 ή το Galaxy Fold 2. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η κατασκευάστρια θα χρησιμοποιήσει τη νέα της κάμερα στο δεύτερης γενιάς foldable smartphone ή στη μεγαλύτερη έκδοση των Galaxy Note 11.

Σχετικά άρθρα