«Φέρτε το νέο σχέδιο μέχρι την Τετάρτη»

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα σχέδιά της σχετικά με το πρόβλημα του χρέους της πριν το έκατακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βόφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ.

«Είναι απολύτως “ανοιχτό” τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και τόνισε πως το ζήτημα της Ελλάδας θα συζητηθεί και στη συγκέντρωση των G20 στην Κωνσταντινούπολη που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Φεβρουαρίου και θα παρευρεθούν υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες.

Η Γερμανία θέλει από την Ελλάδα να παρουσιάσει μια στρατηγική για τα προβλήματα του χρέους της στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη για να συζητήσουν το ζήτημα της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Για τον κίνδυνο να καταστραφούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί, αν ακυρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας χθες το βράδυ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σημειώνοντας ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη «δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας».

πηγή:protothema.gr

Σχετικά άρθρα