Φιάσκο η Αμφίπολη;

Ανατροπή δεδομένων

Προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη και του αρχαιολογικού πυροτεχνήματος που επί μήνες παρακολουθούσε η ελληνική κοινή γνώμη από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την ανασκαφική έρευνα έρχονται να ανατρέψουν τη χρονολόγηση του μνημείου, η οποία διολισθαίνει από τον 4ο αι. π.Χ. στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (δεύτερο μισό 2ου αι. π.Χ. – 1ος αι. π.Χ.).

Αυτό δείχνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της οποίες μεταδίδει η εφημερίδα “Αυγή”, η έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού αποτελούμενο από έγκριτους αρχαιολόγους, με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αμφίπολης όπου φυλάσσονται η κεραμική και άλλα κινητά ευρήματα της ανασκαφής, στις 30 Μαΐου.

Το μνημείο χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τον βασιλικό οίκο των Μακεδόνων

Μαζί με τη διολίσθηση της χρονολόγησης του σπουδαίου μνημείου ενταφιάζονται οι πολιτικές και επικοινωνιακές μέθοδοι χειραγώγησης και παραπλάνησης των πολιτών που επιστράτευσε η κυβέρνηση Σαμαρά για μικροπολιτικά οφέλη.

πηγή:thestival.gr

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Δεν ξέρω αν είναι η όχι φιάσκο η Αμφίπολη.Αλλωστε δεν είμαι αρχαιολόγος.
  Γιά ‘ενα είμαι σίγουρος όμως!Η αυγή είτε συριζεϊκια,είτε χρυσή,σίγουρα είναι φιάσκο.

   1. Τι δεν κατάλαβες?Ελληνικά τα λέω!
    Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός απλά εννοώ

    ότι η εκάστοτε φυλλάδα τέτοιου τύπου απλά εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα κι ας έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συναίσθημα!Πιό απλά δεν εξηγήτε!

Comments are closed.