Φήμες για πρόωρες εκλογές στις 22 Μαΐου (video)

Τι σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πληροφορίες και φήμες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενδεχόμενο που εκτιμάται ως απίθανο από πλευράς κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έβαλε «φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές εντός του 2022, αλλά και για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου. “Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο” υπογράμμισε. Οι φήμες για εκλογές στις 22 Μαΐου έχουν βγει, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζeι απίθανο καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός OPENTV.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να απαντήσει απορρίπτοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογές έχουν μπει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα. «Πρέπει να σας πω ότι αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα οποίος θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές αυτός δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασιζόμενος στις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να προηγείται σταθερά. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να… συρθούν από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά να αποφασίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός πότε θα πατήσει την σκανδάλη.

Στον αντίποδα ο Αλ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν είναι πρόθεση του πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Όμως έπρεπε μετά την εκλογή Ανδρουλάκη να αντιδράσει. Η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση πιθανότατα δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση, οπότε οι εκλογές ήταν πρακτικά μονόδρομος. Όπερ και εγένετο. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι θα συσπειρώσει αντιπολιτευτικά τόσο την Κοινοβουλευτική του Ομάδα όσο και το κόμμα, μπροστά στον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος, πλέον, από την προσφυγή στην κάλπη. Κάποιοι, πάντως, θύμιζα την περιβόητη φράση που είχε πει ο Κώστας Καραμανλής στον Γιώργο Παπανδρέου: τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά». Ο Αλ. Τσίπρας, πάντως, έδειξε σίγουρος και ως εκ τούτου προανήγγειλε ότι είναι έτοιμος να φορέσει και γραβάτα εάν προκηρυχθούν εκλογές.

Με πληροφορίες από OPEN TV και ΕΘΝΟΣ

Σχετικά άρθρα