Φώφη Γεννηματά: Συγκίνησε το αντίο των παιδιών της (videos)

«Έφυγες νικήτρια, με το κεφάλι ψηλά. Αντίο μαμά…»

Οι επικήδειοι λόγοι των τριών παιδιών της Φώφης Γεννηματά για την μητέρα τους, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν οι επικήδειοι λόγοι των τριών παιδιών της Φώφης Γεννηματά, που αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τη μητέρα τους. Ο 17χρονος Γιώργος, η 15χρονη Κατερίνα και η 24χρονη Αιμιλία, με θάρρος και αξιοπρέπεια εκφώνησαν του λόγους τους και συγκλόνισαν όχι μόνο όσους βρίσκονταν μέσα στη Μητρόπολη των Αθηνών αλλά γενικότερα όσους τους άκουσαν.

Πρώτος πήρε το λόφο ο γιος της Γιώργος ο οποίος μίλησε για τους γενναίους αγώνες που έδωσε η μητέρα του, χαρακτηρίζοντάς την «υπόδειγμα» για πάρα πολλούς ανθρώπους και τόνισε ότι «με την αποχώρησή της πιστεύει ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους».

Η μικρότερη Κατερίνα την χαρακτήρισε «νικήτρια» και «ηρωίδα» και «μαχήτρια» ενώ τόνισε ότι ποτέ δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Αντίο μαμά θα σε αγαπάμε για πάντα» είπε.

Η Αιμιλία αποχαιρέτησε την μητέρα της με τις τελευταίες της κουβέντες «1,2,3 πάμε είπες και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια», ανέφερε, ενώ ο κόσμος μέσα στη Μητρόπολη άκουγε αμίλητος και συγκινημένος.

Ο επικήδειος του Γιώργου Γεννηματά

 

 

«Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ οι άνθρωποι που σε αγαπάμε. Όλες τις μάχες που έδωσες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για την δημιουργία προγράμματος για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με το όνομά σου. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης.

Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου και τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο όπως έλεγες. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα».

Ο επικήδειος της Κατερίνας Γεννηματά

 

 

«Έφυγες νικήτρια. Πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας. Η μαμά μας. Μας χάρισες στιγμές με πολύ αγάπη και πολύ τρυφερότητα που θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας.

Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι περήφανη για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, η παρουσία σου, η ζεστή αγκαλιά σου και αυτή η ενέργεια που γέμιζε το σπίτι χαρά.

Πάντα όταν ήσουν κοντά μου ένιωθα ασφάλεια. Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα ζωντανή στις καρδιές μας. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, θα σε αγαπάμε πολύ και πάντα».

Ο επικήδειος της Αιμιλίας Γεννηματά

 

 

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες “1,2,3 πάμε”. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι.

Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια.

Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα