Φονικός σεισμός στην Αλβανία!

Έξι νεκροί στον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα

Στους έξι ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την Αλβανία εδώ και δεκαετίες.

Τα 6,4 Ρίχτερ -η δεύτερη πιο ισχυρή δόνηση στην περιοχή τους τελευταίους δύο μήνες- που χτύπησαν τα Τίρανα είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτίρια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε στο χωριό Thuman στα βόρεια, ενώ ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν πάνω στον πανικό του πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην πόλη Kurbin. Τα υπόλοιπα τρία θύματα ανασύρθηκαν από τα δύο κτίρια που έπεσαν στο Δυρράχιο.

Διασώστες είπαν σε τοπικά Μέσα ότι ένα από τα θύματα είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κατάφερε να σώσει τον εγγονό της, καλύπτοντάς τον με το σώμα της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας «πυροσβέστες και στρατιώτες βοηθούν κατοίκους εγκλωβισμένους στα χαλάσματα» στο Δυρράχιο και το χωριό Thumane.

Η Αστυνομία καλεί τους κατοίκους τόσο στο Δυρράχιο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους ώστε να μην παρεμποδίζουν τα μέσα διάσωσης να φτάνουν στα σημεία που έχουν πέσει κτίρια.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι άνθρωποι έτρεχαν να βγουν από τα σπίτια τους στα Τίρανα, κάποιοι μάλιστα κουβαλώντας μωρά στην αγκαλιά τους. Σε αρκετές περιοχές υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα