Φορτιστές τέλος!

Η ΙΚΕΑ κάνει την κίνηση ματ

Η IKEA κάνει την κίνηση ματ στην σκακιέρα της τεχνολογίας δημιουργώντας έπιπλα και αντικείμενα τα οποία έχουν έναν απίστευτο τρόπο με τον οποίο φορτίζουν το κινητό σας.

Η σουηδική εταιρία επίπλων δημιούργησε μικροέπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα στη βάση των οποίων θα μπορείτε να φορτίζετε το smartphone και τα tablet σας.

Η νέα κολεξιόν πορτατίφ, γραφείων και τραπεζιών διαθέτει έναν μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούν να φορτίζονται όλα τα smartphones και οι συσκευές σας και μόνο που θα τις ακουμπάτε πάνω τους.

«Οι έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως οι άνθρωποι δεν αγαπούν την ακαταστασία που δημιουργείται με τα καλώδια. Επίσης, δεν τους αρέσει που τους πιάνει πανικός όταν ξεμένουν από μπαταρία και δεν βρίσκουν το καλώδιο της συσκευής τους», λέει η Jeanette Skjelmose, business area manager της IKEA, και προσθέτει: «Με την νέα καινοτόμα λύση μας, η οποία επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση του κινητού απλά ακουμπώντας το πάνω σε απλά έπιπλα του σπιτιού, θα κάνετε τη ζωή στο σπίτι ευκολότερη».

Η ασύρματη φόρτιση γίνεται με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου το οποίο μεταφέρει ενέργεια στη συσκευή. Όταν έρχονται σε επαφή το έπιπλο με το κινητό, μεταφέρεται ενέργεια από το έπιπλο στη συσκευή με αποτέλεσμα αυτή να φορτίζεται.

Προς το παρόν με αυτόν τον τρόπο θα φορτίζονται όλα τα μοντέλα της Google Nexus, της HTC, της Samsung και της Nokia ενώ αναμένεται να βρεθεί λύση και για συσκευές iPhone και Samsung Galaxy.

Τα συγκεκριμένα έπιπλα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα IKEA στη Μεγάλη Βρετανία και στο site της εταιρίας από τα μέσα Απριλίου.

 

Δείτε παρακάτω εικόνες

thehomeissue_smartphone02

thehomeissue_smartphone05

thehomeissue_smartphone06

Σχετικά άρθρα