Φωτιά Εύβοια: Προβληματίζουν οι διαρκείς αναζωπυρώσεις (video)

Δεξαμενόπλοιο μεταφέρει νερό για τα πυροσβεστικά

υνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια με τους πυροσβέστες να βρίσκονται αντιμέτωποι με διαρκείς αναζωπυρώσεις στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο.

Φωτιά Εύβοια: Πού καταγράφονται αναζωπυρώσεις – Μάχη στις Καματριάδες
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σοβαρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες υπάρχουν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες οι πυροσβέστες αγωνίζονται από την Τρίτη 10 Αυγούστου για να σταματήσουν τις φλόγες σε μια απόκρημνη περιοχή να μην προχωρήσουν μέσα στο δάσος δρυός που ονομάζεται «Τελέθριο» γιατί από κει οι φλόγες θα καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Επιχειρούν κανονικά τα εναέρια μέσα
Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και πριν από λίγο ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Σχετικά άρθρα