Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε κατοικημένη περιοχή η πυρκαγιά

Είναι σε δύο μέτωπα και δίνει μάχη η πυροσβευστική

Φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο σημεία, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και κοντά σε οικισμό. Γρήγορα έλαβε διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και έφτασε κοντά σε σπίτια. Η αστυνομία ειδοποίησε με ντουντούκες τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί κατέφυγαν στην παραλία.

Μιλώντας στο OPEN TV κάτοικος της περιοχής, ο Γιάννης Μπαβέλας, εξήγησε ότι βρίσκεται ήδη στην παραλία της Νέας Μάκρης μαζί με άλλους κατοίκους. «Όλος ο κόσμος έχει κατευθυνθεί στην πλατεία και στην παραλία. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο, το ένα κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ. Άκουσα από κατοίκους ότι έχουν καεί και σπίτια», σημείωσε.

Ο Νίκος Πέππας, αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη και «αυτή τη στιγμή είναι μέσα στον κατοικημένο ιστό» (σ.σ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα).

Εντολή για εκκένωση

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ στην περιοχή της Νέας Μάκρης πνέουν ισχυροί άνεμοι. Λίγο πριν από 11:30 το βράδυ, την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δινόταν μάχη για να μην καούν σπίτια καθώς περί τα μεσάνυχτα είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω – γύρω. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία και απομακρύνθηκαν.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια, όπως μετέδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου, στην περιοχή Λεβίδι της Νέας Μάκρης. Οι φλόγες είναι σχεδόν μέσα στις αυλές των σπιτιών, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά σε τέσσερα μέτωπα στην περιοχή, δύο εκ των οποίων κατάφεραν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου

Σχετικά άρθρα