Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται χωριά!

Κοκκίνισε ο ουρανός από τις φλόγες

Πολύ δύσκολη νύχτα για την Εύβοια – Δεν δαμάζονται οι φλόγες – Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες για κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς
Φώτισε ο ουρανός της Εύβοιας από τις τεράστιες φλόγες που έκαψαν χωριά και το Σάββατο, καθιστώντας ανήμπορους τους κατοίκους να τις δαμάσουν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους. Οι εικόνες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του ethnos.gr στο μέτωπο της πυρκαγιάς, Κώστας Ασημακόπουλος, είναι συγκλονιστικές και κόβουν την ανάσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το χωριό Βουτάς τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ η πύρινη λαίλαπα έφτασε και στις Μηλιές.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας απειλήθηκαν ανοιχτά και τα Βασιλικά, ενώ νωρίτερα σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν τα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης και Αγδίνες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις εν λόγω περιοχές, οι εθελοντές που δίνουν μάχη σώμα με σώμα με την κόλαση της φωτιάς απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στην Πολιτεία να βοηθήσει και να στείλει εναέρια μέσα. «Θα καούμε. Δε σώζεται η κατάσταση. Η φωτιά θα σταματήσει στην αμμουδιά, στη θάλασσα», έλεγε κάτοικος της περιοχής που βρίσκεται σε συναγερμό.

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σε ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή Βασιλικά Ευβοίας ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο τουριστικά επιβατηγά σκάφη και ιδιωτικά σκάφη, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, εφόσον χρειαστεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής, έχουν επιβιβαστεί 30 άτομα σε ένα από τα επιβατηγά τουριστικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα