Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Από τσιγάρο ξεκίνησε η πυρκαγιά

Πώς επεκτάθηκε σύμφωνα με πραγματογνώμονα

Από τσιγάρο προκλήθηκε η φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στις 6 Απριλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το πόρισμα έκθεσης ανεξάρτητου πραγματογνώμονα.

Όπως επισημαίνει το ThessToday.gr, στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο ασθενής που το άναψε, τυλίχθηκε από φλόγες και έβγαλε τα πάνω ρούχα του που καίγονταν και τα πέταξε πάνω σε άλλο ασθενή του θαλάμου που λόγω του οξυγόνου άρπαξε φωτιά και αυτός και στην συνέχεια επεκτάθηκε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr το τσιγάρο κρατούσε 52χρονος ασθενής, ο οποίος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες ώρες μετά το συμβάν.

Με αφορμή την έκθεση του πραγματογνώμονα ο Σταύρος Τρύφων, πνευμονολόγος στο «Παπανικολάου», τόνισε στο ThessToday.gr ότι πρέπει να πραγματοποιούνται ετησίως ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε ώρα 9:00 το πρωί, στον θάλαμο 206, του δεύτερου ορόφου της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19, χωρίς να επεκταθεί σε άλλους θαλάμους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν 30 λεπτά για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Ωστόσο, ο απολογισμός της πυρκαγιάς ήταν δύο νεκροί, ένας 79χρονος και ένας 52χρονος.

 

Σχετικά άρθρα