Φωτιά στον Έβρο: Μαίνεται για 8η μέρα η πυρκαγιά

Deadline δύο ημερών για την κατάσβεση στη Δαδιά

Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με την οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς (που καίγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς ενώ το πιο δύσκολο σημείο εντοπίζεται κοντά στην Λεπτοκαρυά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κοντά στον οικισμό Αύρα του νομού Έβρου, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Παρατεταγμένα είναι οχήματα της Πυροσβεστικής και ανατολικά βρίσκεται ο οικισμός, ο οποίος έχει εκκενωθεί. Μήνυμα 112 για εκκένωση έχει σταλθεί και στον οικισμό Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών όπως και άλλοι δύο οικισμοί, της Πλάκας και της Αττάρνης. Προς το παρόν, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Το μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, μέχρι στιγμής δεν απειλεί τη Ροδόπη, καθώς εκεί υπάρχουν μικρές ελεγχόμενες εστίες.

Το πρωί της Κυριακής υπάρχει απειλή για προέκταση του πύρινου τόξου της πυρκαγιάς που καίει τη Δαδιά, την Κοτρωνιά, την Αισύμη και τη Λεπτοκαρυά.

Κρίσιμο 48ωρο στη Δαδιά

Στη Δαδιά έχουν ενισχυθεί πολύ οι δυνάμεις τόσο επίγεια όσο και εναέρια. Από το πρωί επιχειρούσαν πάνω από 300 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση. Ύστερα από σύσκεψη του Συντονιστικού, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε ένα «deadline» 48 ωρών, καθώς την Τρίτη αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί, μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια.

Απειλητικές είναι οι φλόγες στο δυτικό μέρος του «πυρήνα» του δάσους της Δαδιάς.

Σχετικά άρθρα