Φωτιά στον Σχίνο: Εκκενώνονται ακόμα 2 οικισμοί!

Νέο μήνυμα από την Πολιτική Προστασία

Ακόμα δύο οικισμοί εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Ολοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα. Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Νύχτα Κόλασης στην Κορινθία – Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού
Νύχτα κόλασης στην Κορινθία λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Λουτρακίου. Οι φλόγες έφτασαν μέσα στα σπίτια και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές χωρίς ακόμη να έχουν καταμετρηθεί, καθώς η φωτιά είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open αυτή την ώρα επιχειρούν 182 πυροσβέστες, 62 οχήματα και εναέρια μέσα, ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά έξι οικισμοί. Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς εκκενώθηκαν μέσα στο σκοτάδι πρώτα οι οικισμοί Σχίνος και Αγία Σωτήρα και ακολούθησαν οι Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά και οι Ιερές Μονές του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Η Αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους και έχει εκκενώσει όλα τα σπίτια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονταν μέσα στη νύχτα με τους δυνατούς ανέμους να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και ενάερια μέσα βοηθώντας στο να περιορίσουν τις φλόγες.

 

Mάλιστα, τον ουρανό της Αττικής σκέπασε ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται. Οπως αναφέρουν μαρτυρίες στα social media, μπαλκόνια στον Πειραιά, τα νότια προάστια, το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στο Κορωπί, γέμισαν με στάχτες.

 

Η ακτίνα της πυρκαγιάς είναι πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ενώ έχουν γίνει στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους στα Γεράνεια Όρη. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε μεγάλη περίμετρο και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής «η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το Αλεποχώρι, Έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια». Τις ενέργειες κατάσβεσης επί τόπου συντονίζει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ κλιμάκιο διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού βρίσκεται στο σημείο.

 

Στάχτη 20.000 στρέμματα δάσους
Σύμφωνα με το korinthos.tv, υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα δάσους ενώ η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να κατακαίει. Στο μεταξύ, πάντως, η Πυροσβεστική ερευνά τι προκάλεσε τη φωτιά. Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις των πυροσβεστών κάνουν λόγο για εμπρησμό. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής κάνει έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα. Αυτό που θα ερευνηθεί, πιο συγκεκριμένα, είναι το ενδεχόμενο κάποιος να άναψε φωτιά για να κάψει κάτι μέσα στον ελαιώνα – κάτι που απαγορεύεται από την 1η Μαΐου – να μην έσβησε την εστία σωστά και αυτή να αναζωπυρώθηκε από τον άνεμο που έπνεε το βράδυ της Τετάρτης.

Σχετικά άρθρα