Φωτιά στον Σχίνο: Τρίτη νύχτα μάχη με τις φλόγες

Τεράστιες οι καταστροφές

Για τρίτη συνεχή βραδιά δίνουν μάχη με τις φλόγες οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να μην σημειωθεί άλλη αναζωπύρωση μετά την φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης.

Η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς περισσότερα από 65.000 στρέμματα και η περιβαλλοντική ζημιά που έχει σημειωθεί προκαλεί τεράστια θλίψη.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Προειδοποίησης και Καταγραφής (Copernicus), η φωτιά με μέτωπο 30χλμ έκαψε συνολικά 65.180 στρέμματα μια περιοχή γεμάτη με παρθένο δάσος από πεύκα.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, στην Πυροσβεστική σήμανε πάλι συναγερμός, καθώς σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα, όπου οι φλόγες απείλησαν σπίτια.

Η αναζωπύρωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα κρίθηκε σοβαρή και ήταν σε μέτωπο πάνω σε πλαγιά. Ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση ο αέρας και η πορεία της φωτιάς ήταν προς τον οικισμό.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, από τη φωτιά στην περιοχή απειλήθηκαν σπίτια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής -εδώ και 2 24ωρα- βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση και διαρκώς ενισχύονται σε μια προσπάθεια να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα