Φωτιά Βίλια: Οριοθετημένη η πυρκαγιά

Τα νεότερα από το πύρινο μέτωπο

Οριοθετημένη είναι η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στα Βίλια πριν από 6 μέρες και στο πέρασμά της άφησε τεράστια οικολογική καταστροφή σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής αλλά και καμένα σπίτια και περιουσίες. Η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί του Σαββάτου για τη φωτιά, στην οποία σημειώνει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ακόμα και τώρα είναι ισχυρές και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Σχετικά άρθρα