Φωτιές στην Αυστρία: Η Ελλάδα στέλνει 2 Canadair

Σκοπός να βοηθήσει στην κατάσβεση του πύρινου εφιάλτη

Δύο αεροπλάνα τύπου Canadair στέλνει η χώρα μας στην Αυστρία για αντιμετώπιση πυρκαγιών, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία. Η Αυστρία αντιμετωπίζει τον εφιάλτη των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες και μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν πληγεί 115 εκτάρια. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα των αυστριακών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, για παροχή συνδρομής, καθώς μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 25 Οκτωβρίου στην περιοχή Mittagstein/Hirschwang, κοντά στη Βιέννη, όπου προς ώρας έχει πληγεί συνολική έκταση 115 εκταρίων.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη Canadair, τα οποία διαθέτει η χώρα μας μέσω του rescEU και τα οποία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για την Αυστρία.

Σχετικά άρθρα

Οι μαθητές περίμεναν την καθηγήτρια γυμνοί!

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή κατά την διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής σε Λύκειο των Τρικάλων. Πρωταγωνιστές 4 μαθητές της Β Τάξης, που κατέβασαν τα παντελόνια τους και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών τους. Το περιστατικό  έγινε αμέσως αντιληπτό από την καθηγήτρια, η οποία εκείνη την στιγμή έγραφε στον πινάκα […]