Φοβάμαι μήπως χάσω το μυαλό μου!

Το ημερολόγιο του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο δωμάτιο-φυλακή

Χειρόγραφες σημειώσεις με τις σκέψεις και τα συναισθήματά του κρατούσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης τους έξι μήνες της ομηρείας του. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο σελίδες χαρτί όπου έγραφε και την καθημερινότητά του – άλλες φορές κωδικοποιημένα, άλλες φορές όχι.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, προσπαθούσε να βρει μόνος του ένα κίνητρο για να συνεχίσει και να ζει. «Πρέπει να ζήσω, πρέπει να βρω τρόπο να συνεχίσω . Για τα παιδιά μου, για την οικογένειά μου. Φοβάμαι μήπως δεν ξαναδώ τα παιδιά μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Θα αλλάξω τρόπο ζωής, θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά, στα παιδιά μου», έγραφε ακόμη ο επιχειρηματίας.

Σε άλλο σημείο, έγραφε: «Φοβάμαι μήπως χάσω το μυαλό μου, φοβάμαι την απραξία. Ζήτησα να μου φέρουν βιβλία και περιοδικά για να απασχολώ το μυαλό μου. Πονάει το χέρι μου από την αλυσίδα. Ζήτησα να μου την αλλάξουν και μου την έβαλαν στο πόδι. Κάνω και γυμναστική για να μπορέσω να διατηρηθώ».

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ έξυπνη την κίνησή του να κρατήσει ημερολόγιο, γιατί του έδινε κίνητρο για να μη χάσει το μυαλό του και να συνεχίσει να ζει.

Σχετικά άρθρα

Κρυβόταν 8 χρόνια στο Αγιο Ορος

Στο Άγιο Όρος είχε καταφύγει τα τελευταία οκτώ χρόνια ένας 48χρονος με σκοπό να γλιτώσει τα ισόβια! Ο άντρας, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα προσποιούνταν το μοναχό, είχε καταδικασθεί σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου! Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, κατά το […]