Φοβούνται χτύπημα στο Λονδίνο!

Βγάζουν άλλους 600 αστυνομικούς στους δρόμους

Η αστυνομία του Λονδίνου θα αναπτύξει επιπλέον 600 ένοπλους αστυνομικούς στην πρωτεύουσα για να προστατέψουν το κοινό από ενδεχόμενες επιθέσεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το επίπεδο απειλής στο Λονδίνο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως “σοβαρό” και η απόφαση για αύξηση του αριθμού των ένοπλων αστυνομικών δεν ελήφθη ως αποτέλεσμα κάποιας ειδικής πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών αλλά ως μια μακροπρόθεσμη απάντηση σε μια σειρά φονικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκές

“Όποιος παρακολουθεί τα γεγονότα στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες θα καταλάβει γιατί θέλουμε να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε το κοινό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χάουι.

Η πλειονότητα των αστυνομικών του Λονδίνου δεν φέρουν πυροβόλα όπλα.

“Το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένοπλους επιτιθέμενους που έχουν σκοπό να προκαλέσουν θανάτους απαιτεί αστυνομικούς με όπλα που θα χρησιμοποιήσουν βία για να εμποδίσουν αυτούς τους επιτιθέμενους από το να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Οι ένοπλοι αστυνομικοί μας θα είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο”, είπε ο Χόγκαν-Χάουι.

Οι επιπλέον ένοπλοι αστυνομικοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κοινό και θα αναπτυχθούν σε όλο το Λονδίνο, πεζή και εποχούμενοι.

Το Λονδίνο χτυπήθηκε από συντονισμένες επιθέσεις αυτοκτονίας στις 7 Ιουλίου 2005, όταν τέσσερις εξτρεμιστές ισλαμιστές επιτέθηκαν σε τρεις συρμούς του μετρό και ένα λεωφορείο προκαλώντας τον θάνατο 52 ανθρώπων.

Από τότε, πολλές συνωμοσίες έχουν αποτραπεί ενώ σημειώθηκαν και μικρότερης κλίμακας επιθέσεις, όπως η δολοφονία ενός στρατιώτη εκτός υπηρεσίας, σε έναν δρόμο στο νότιο Λονδίνο από δύο εξτρεμιστές τον Μάιο του 2013.

Σχετικά άρθρα