Φράχτες παντού στο Βελλίδειο

Μπαράζ κινητοποιήσεων λόγω ΔΕΘ

Απόρθητο φρούριο θυμίζει η Θεσσαλονίκη και οι δρόμοι γύρω από το Βελλίδειο ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει φράχτες παντού γύρω γύρω από την ΔΕΘ ώστε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Βελλίδειο.

Όπως αναφέρει το thessnews.gr οι φράχτες ξεκινούν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Φράχτες έχουν επίσης τοποθετηθεί και γύρω γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου θα τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ ως ένας επιπλέον φραγμός για τους διαδηλωτές.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ που είναι… απροσπέλαστοι.

Να σημειώσουμε πως επί ποδός βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρξουν μετακινήσεις αστυνομικών και από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες.

Βασική μέριμνα είναι να μην υπάρξει σημείο συνάντησης ανάμεσα σε διαδηλωτές από την συγκέντρωση για το λεγόμενο “Μακεδονικό” και οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών και ανάλογα με τις ανάγκες οι διμοιρίες θα παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών.

Σε κλοιό διαδηλωτών η ομιλία του πρωθυπουργού

Οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο. Στο Άγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με πορεία διαμαρτυρίας στη συνέχεια προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ.

Σχετικά άρθρα