Φρενίτιδα επενδυτών για τα γάντια της πανδημίας

Η εταιρεία Top Glove Corp. σημείωσε άνοδο 389% ενώ η Supermax Corp. άνω του 1.000%

Στη Νοτιοανατολική Ασία, οι κατασκευαστές γαντιών προσελκύουν περισσότερους επενδυτές ακόμη και από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα επιτεύγματα του Ελον Μασκ. Η εταιρεία Top Glove Corp. σημείωσε άνοδο 389% φέτος στην Κουάλα Λουμπούρ, η μεγαλύτερη στον δείκτη MSCI Asia Pacific, ενώ η Supermax Corp. σημείωσε άνοδο άνω του 1.000%, σε σύγκριση με το 259% της Tesla. Αυτό οφείλεται στην έκρηξη της ζήτησης γαντιών εξαιτίας της πανδημίας.

Η άνοδος ήταν άνευ προηγουμένου με τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές γαντιών να προσθέτουν περίπου 109 δισεκατομμύρια ringgit (26 δισεκατομμύρια δολάρια) στην αξία των εταιρειών. Στην Μαλαισία, πάνω από $1 για κάθε 10 $ που επενδύονται στο χρηματιστήριο της χώρας, επενδύονται σε γάντια ένα επίτευγμα που κάνει την χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας leader στην αγορά της παγκόσμιας υγιεινής.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων στη Northcape και τη Samsung Asset Management θεωρούν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα συνεχιστεί.

Η Supermax και η Kossan Rubber Industries Bhd πρόκειται να ενταχθούν στο MSCI Malaysia Index. Οι μετοχές της Kossan έχουν αυξηθεί 225% σε ετήσια βάση.

Σχετικά άρθρα