«Φρένο» Πέτσα για το λιανεμπόριο

«Δεν θέλουμε εικόνες όπως αυτές στο Harrods»

Επιφυλακτικοί παραμένουν σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα οι ειδικοί αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς εν όψει Χριστουγέννων. Αιτία όπως είπε είναι ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό και η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν αποσυμφορίζεται. «Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

«Δεν θέλουμε εικόνες όπως αυτές στο Harrods» συμπλήρωσε, ενώ για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Κορονοϊός: Η διασπορά σε 50 περιοχές απομακρύνει το άνοιγμα της αγοράς – Οι ανησυχίες Τσιόδρα
«Όλοι φοβούνται ότι οι εικόνες αυτές θα μεταφραστούν σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.

Πάντως σημείωσε ότι αν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις. Τέλος ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει. Αναφορικά με το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αχτίδα αισιοδοξίας» για πρώτη φορά στην πανδημία.

Σχετικά άρθρα