Φρίκη στην Λιβύη

Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 75 πτώματα

Ένας μαζικός τάφος με 75 πτώματα εντοπίστηκε κοντά στη Σύρτη, πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική Λιβύη,πριν ανακαταληφθεί από κυβερνητικές δυνάμεις στα τέλη του 2016, σύμφωνα με όσα ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής.

Σύμφωνα με την πηγή, πρόκειται για πτώματα τζιχαντιστών. «Πριν μερικές μέρες, κάτοικος μας ενημέρωσε ότι εντόπισε έναν μαζικό τάφο στην τοποθεσία αλ Νταχέιρ, δυτικά της Σύρτης (450 χλμ. από την Τρίπολη)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχαμάντ αλ Αμιάλ, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

«Δυνάμεις ασφαλείας πήγαν σε μια γεωργική ζώνη στην περιοχή και βρήκαν 75 αποσυντιθέμενα πτώματα …και τα ανέσυραν παρουσία του κρατικού εισαγγελέα, δυνάμεων υπεύθυνων για την ασφάλεια της Σύρτης και της Ερυθράς Ημισελήνου», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Αμιάλ, πιθανώς είναι σοροί τζιχαντιστών μαχητών, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε αυτό το στάδιο.

Οι λιβυκές αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν σε ανάλυση DNA.

Σχετικά άρθρα

Ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Πρώην γιατρός του νοσοκομείου Lebanon της Νέας Υόρκης ήταν ο δράστης της επίθεσης. Ο 33χρονος Χένρι Μπίλοου εισήλθε στους χώρους του νοσοκομείου από το οποίο είχε απολυθεί πριν από μερικούς μήνες με ιατρική περιβολή και το πυροβόλο όπλο καλά κρυμμένο πάνω του. Ανέβηκε στον 16ο και τον 17ο όροφο του νοσοκομείου άνοιξε πυρ εναντίον τουλάχιστον […]