Φρίκη! Τον πληρώνουν για να βιάζει 12χρονα

Ο ίδιος περηφανεύεται για τη δουλειά του

Είναι 40 ετών, φορέας του ιού HIV και η δουλειά του είναι – μεταξύ άλλων – να βιάζει επί πληρωμή ανήλικα κορίτσια, σε σεξουαλικές τελετές που οι κάτοικοι του χωριού του πιστεύουν ότι εξαγνίζουν τα θύματά του.

Μπορεί η παραπάνω πρόταση να ακούγεται σαν εφιάλτης, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος υπάρχει πραγματικά. Ονομάζεται Eric Aniva και είναι μόνο ένας από τους πολλούς «συναδέλφους» του στην επαρχία Νσάντζε στο νότιο Μαλάουι, οι οποίοι αποκαλούνται «ύαινες».

Το επάγγελμα της «ύαινας» είναι βαθιά ριζωμένο στις παραδόσεις του χωριού του Aniva. Σε αυτόν τον οπισθοδρομικό τόπο, η πλειοψηφία των νεαρών γυναικών υποβάλλεται σε μία τελετή ενηλικίωσης και εξαγνισμού έπειτα από την πρώτη τους περίοδο, η οποία περιλαμβάνει τον βιασμό τους επί τρεις ημέρες από έναν από αυτούς τους άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι εκλεκτοί των θεών.

Σε τελετές εξαγνισμού υποβάλλονται και μεγαλύτερες γυναίκες του χωριού, συχνά παραπάνω από μία φορά, αφού η διαδικασία θεωρείται απαραίτητη ως «τιμωρία» μετά από κάποια έκτρωση ή ακόμα και όταν μία γυναίκα χάσει τον άνδρα της και επιθυμεί να ξαναπαντρευτεί.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών που υποβάλλονται σε αυτές τις φρικιαστικές και άκρως επικίνδυνες τελετές είναι ανήλικα κορίτσια, που οι γονείς τους πιστεύουν ότι μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούν να προστατευθούν από την κακοτυχία και την αρρώστια. Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτές ακριβώς οι τελετές προκαλούν τη μόλυνση των κοριτσιών από διάφορες σοβαρές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και το HIV από οποίο πάσχει το 10% των ανδρών της χώρας.

Ο ίδιος ο Aniva είναι φορέας του ιού, ωστόσο συνεχίζει να εργάζεται κανονικά. «Οι περισσότερες πελάτισσές μου είναι 12 ή 13 ετών, αν και εγώ προτιμώ μεγαλύτερα κορίτσια. Όλες οι κοπέλες απολαμβάνουν να με έχουν ως “ύαινα”. Είναι περήφανες και λένε σε όλους ότι πήγαν με έναν πραγματικό άνδρα, που ξέρεις πώς να τις ικανοποιήσει», λέει ο 40χρονος βιαστής, ο οποίος πληρώνεται περίπου 3,5 ευρώ ανά τελετή εξαγνισμού.

Σχετικά άρθρα