«Φρούριο» το 1ο δημοτικό στο Ωραιόκαστρο

Στο δημαρχείο η συγκέντρωση της «Πατριωτικής Ένωσης»

Αποκλεισμένος παραμένει ο χώρος γύρω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου με αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κλείσει με κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ τον δρόμο, με στόχο να αποφευχθούν επεισόδια ανάλογα με τα χθεσινά.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης είχε συζητήσει με τον ταξίαρχο Λάζαρο Μαυρόπουλο να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο.

Τα μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Πολιτων Ωραιοκάστρου» έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της περιοχής προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη σημερινή διαμαρτυρία τους.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Παιδείας Γιάννης Παντής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «Ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και ζητήθηκε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή. «Θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι «που δεν μπορούμε να δεχθούμε», τόνισε ο κ.Παντής.

Γι’ αυτό – πρόσθεσε ο κ. Παντής, «σήμερα θα βρίσκονται όλοι αυτοί μακριά, τουλάχιστον εκατό διακόσια μέτρα από το σχολείο, γιατί το σχολείο πρέπει να είναι χωρίς παρεμβάσεις και τα παιδιά να μπαίνουν σ΄ αυτό με ένα ψυχολογικό κλίμα ελεύθερο και ένα κλίμα αγάπης και σχέσης φιλικής(…) Μιλάμε για ένα χώρο που προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση. Νομίζω σήμερα τα πράγματα θα είναι καλά».

Σχετικά άρθρα