“Φύγε ψεύτρα”

Οι Γερμανοί αποδοκίμασαν έντονα την Μέρκελ

Αποδοκιμασίες ομάδας υποστηρικτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) δέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της καγκελαρίου σε κεντρική πλατεία της πόλης Κβέντλινμπουργκ, στη Σαξονία-‘Ανχαλτ.

Οι οπαδοί φώναζαν «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει», «Ψεύτρα, ψεύτρα», φώναζε ομάδα υποστηρικτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Η κα Μέρκελ απάντησε ότι «μερικοί πιστεύουν ότι τα προβλήματα των ανθρώπων στη Γερμανία λύνονται με φωνές. Εγώ δεν το πιστεύω, όπως δεν το πιστεύει και η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή την πλατεία». Η ίδια συνέχισε επί 30 λεπτά την ομιλία της, εν μέσω αποδοκιμαστικών σφυριγμάτων και συνθημάτων.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για μία ακόμη φορά η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία, καθώς «η ποικιλομορφία δίνει δύναμη στη χώρα», παραδέχτηκε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάληψη του μεγάλου κύματος του 2015, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πολιτική της στο προσφυγικό ήταν και το κεντρικό θέμα των διαφωνούντων που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της ομιλίας της και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Πήγαινε στους μουσουλμάνους», «Άντε χάσου, Μέρκελ», «Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία» και «Σώστε το Σύνταγμα από την Μέρκελ». Πολλοί από αυτούς φορούσαν κονκάρδες της AfD.

Η σημερινή συγκέντρωση ήταν μόλις η δεύτερη της καγκελαρίου στην πρώην ανατολική Γερμανία ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα, σε εκδήλωση στην πόλη Αναμπεργκ-Μπούχολτς της Σαξονίας, δέχτηκε και πάλι γιουχαΐσματα και συνθήματα αποδοκιμασίας από οπαδούς της AfD, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή στα πρώην ανατολικά κρατίδια.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα