Γαλλία: 588 οι νεκροί σε 24 ώρες

Πάνω από 6.500 οι θάνατοι

Ηπανδημία του κορονοϊού στη Γαλλία χει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους, από τους οποίους οι 5.091 πέθαναν σε νοσοκομεία και τουλάχιστον 1.416 σε οίκους ευγηρίας και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε απόψε.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 588 θάνατοι σε νοσοκομεία, ανέφερε ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν. Ο αριθμός των νεκρών, μαζί με τα μη πλήρη στοιχεία από περίπου 3.000 άλλα ιδρύματα φιλοξενίας ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, ανέρχεται στους 6.507, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε νοσοκομεία αυξήθηκε στα 64.338, από 59.105 που ήταν μέχρι χθες. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα ανέρχονται στα 17.827, με βάση όμως στοιχεία που δεν είναι πλήρη ακόμη.

Σχετικά άρθρα

Λουτρό αίματος στην Υεμένη

Δίχως τελειωμό συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην Υεμένη όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες, σκοτώθηκαν όταν σιίτες μαχητές της οργάνωσης Ανσαρουάλα, του ένοπλου βραχίονα του κινήματος των Χούτι, βομβάρδισαν μια σουνιτική συνοικία της πόλης Ράντα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων της περιοχής και πηγές προσκείμενες στις φυλές. Η Υεμένη βρίσκεται στην αρπάγη της […]