25.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μόνο σήμερα 25 πλοία θα φύγουν γεμάτα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό κάποιο νησί.

Τα ποσοστά των προκρατήσεων, σύμφωνα με στοιχεία στις αρχές του Ιουνίου, σε 18 δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα, από 52% έως 94% και οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι σε πολλούς από αυτούς θα αγγίξει το 100%, καθώς πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας προκειμένου οι πολίτες να ταξιδέψουν με ασφάλεια στους προορισμούς τους.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν:

αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ)
συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και
ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της Αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει έκκληση τους οδηγούς:

να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (21/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (22/6) από τις 08:00 έως τις 13:00. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (24/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

Ποιοι προορισμοί αναμένεται να γεμίσουν από κόσμο

Ήδη πάντως πριν από 10 ημέρες στους 18 δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς τα ποσοστά προκρατήσεων σε ορισμένους από αυτούς άγγιζαν έως 94% στην πλατφόρμα Aribnb. Ενδεικτικά τα πιο δημοφιλή νησιά για το τριήμερο φαίνεται πως είναι: Ύδρα – Σπέτσες, Τήνος, Σύρος, Πάτμος, Σκιάθος, Σκόπελος, Άνδρος, Κύθνος, Αίγινα – Αγκίστρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Κέα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα.

Σημειώνεται πάντως ότι και οι ηπειρωτικοί προορισμοί για πολλούς είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα σε χιλιομετρικές αποστάσεις 2-2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους, με την Πελοπόννησο να έχει και φέτος την τιμητική της, καθώς οι αριθμοί των προκρατήσεων δείχνουν πως πολλές περιοχές της θα «βουλιάξουν» από κόσμο. Καλαμάτα, Ναύπλιο, Νομός Ηλείας, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Μονεμβασιά και Μάνη αναμένεται να υποδεχθούν πολλούς εκδρομείς του τριημέρου.

Οι top 5 προορισμοί εσωτερικού από την βάση Αθήνας είναι: Σκιάθος, Κύθηρα, Ικαρία, Μήλος και Μυτιλήνη ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης είναι: Σαντορίνη, Λήμνος, Κως, Μύκονος και Πάρος.

Οι top 5 προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα είναι Μασσαλία, Κωνσταντινούπολη, Μάλτα, Βενετία, Μαγιόρκα ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης Ρώμη, Βερολίνο, Μόναχο, Βαρκελώνη, Φρανκφούρτη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα